על זמן, תהליכי למידה והקשר בינהם

דווקא עכשיו כשהחופש הגדול בפתח יצא לי לדבר לא מעט על למידה של סוסים ואנשים,
ובאופן ספציפי על איכות ומשך זמן הלמידה ואיך הם קשורים זה בזה ורציתי לכתוב על זה עוד.

אנחנו לומדים מכל דבר שקורה לנו, חוויות טובות או רעות אבל כשאני יוזמת תהליך למידה עם אחד הסוסים שלי אייצר בשבילו חוויה חיובית ומתגמלת המבוססת על עניין גמישות ובחירה כשהעזרים העיקריים שלי הם קשב, זמן, יצירתיות, ופאוץ׳ עם כופתיות חציר.

אני עובדת עם חיזוקים חיוביים ולסוסים יש תמיד אפשרות לבחור לעזוב ולי מבחר של דרכים להניע ולתגמל אותם. לפעמים אעודד את הנטייה הטבעית שלהם לחקירה, אתגמל עם אוכל, קירבה וגירודים, לפעמים אשלב תנועה, משחק פרוע שהם אוהבים או טיול בחוץ בהתאם לסוס ולהעדפות שלו. למידה שמייצרת היסטוריה של חווית חיוביות מיתרת את השימוש בראשיה, חבל או אמצעי אכיפה אחרים וגורמות לסוסים שלי להשתתף מתוך בחירה במפגשים ובתהליכי הלמידה השונים. (עוד על ההגדרה וההבדלים בין למידה מבוססת חיזוקים חיוביים ושליליים וההשלכות שלהן בפוסטים קודמים).

היום, אומדן הצלחתו של מפגש או תהליך למידה המשותף לי ולסוסים נגזר מאיכות החוויה ואיזה רגשות לקחו בה חלק יותר מביצוען או השגתן של עוד התנהגויות חדשות. הלמידה הספציפית תגיע, ובמרבית המקרים תפתיע בפשטותה כשנייצר את התנאים וניתן לה את הזמן הנכון.

DSC_0147

וזה לא שאין לי גם מטרות קונקרטיות, יש באמת המון התנהגויות שימושיות שהסוסים שלי ואני מתרגלים ולומדים יחד, ומדי שבוע אנחנו משנים קצת, מעמיקים, ומגלים דברים חדשים. בין אם מדובר על המתנה בזמן קבלת טיפול רפואי, הרמת פרסות לטילוף, תרגילים מחזקים בדראסז׳, או קפיצה מתוזמנת מעל גזע עץ, הדגש הוא המפגש המשותף שמעורר ציפייה והתרגשות, מחזק בטחון וקירבה, משתנה מסוס לסוס וגורם להם להגיע בכל פעם שאני מזמינה אותם ולהיענות לאתגרים שניצבים בפנינו.

בתרבות העכשווית הרווחת אנחנו מנותבים לרצות דברים באופן מיידי, עכשיו! גם בתכנים שנוגעים בלמידה של סוסים או אנשים אנחנו רוצים שזה יהיה מיידי. אבל למידה, של סוסים וגם של אנשים היא עניין שדורש זמן. ואם נזרז אותה או נעמיס יותר מדי תכנים בזמן קצוב נייצר בלבול או לחץ, לא נצליח לבנות מספיק ביטחון, או מיומנות אצל שני הצדדים והלמידה תתפרק.

למידה של סוסים מושפעת גם מתחושת ביטחון וקירבה, וזה לוקח זמן לפתח קשר רגשי ולהכיר אחד את השני.

roniNpip

העובדה שאני נותנת לסוס פיסת גזר במהלך הלמידה וקוראת לזה תקשורת מבוססת חיזוקים חיוביים לא מבטיחה בהכרח שהסוס אכן חווה חוויה חיובית. יש לא מעט גורמים שיכולים להשפיע על החוויה ובכדי לתכנן תהליך למידה מיטבי עלינו להבין את הצרכים וההתנהגות של סוסים, לתרגל ולשכלל מיומנויות שונות בעצמנו, להכיר אופני למידה ולבחור באופן מושכל בין אסטרטגיות שונות המותאמות למשימה שלפנינו, וזה בפני עצמו תהליך שדורש זמן.

טווח הקשב של אנשים וגם של סוסים הוא קצוב, למעשה, במחקרים מהשנים האחרונות נמצא שהשימוש הגובר בטכנולוגיות מתקדמות כמו טלפונים חכמים קיצרה את טווח הקשב שלנו שעומד על 8 שניות, (קצת יותר קצר מזה של דג זהב) בעוד לסוסים טווח קצת יותר ארוך של 12 שניות…

לכן איך שלא תעשו את זה, מומלץ לתרגל עם הסוסים במפגשים קצרצרים ומרובים ולעשות הפסקות במפגשים שמתמשכים.

ויש את העניין של זמן עיבוד ושל למידה לטנטית שקשה לאמוד אותם בזמן ולא תמיד נראים לעין ומתרחשים במרווחים בין המפגשים.

marketing-july - 5

מה שדורש מעט זמן, ואפשר לעשות באופן מיידי זה להיזכר שאנחנו ברי מזל לחלוק את הזמן שלנו עם היצורים המופלאים האלו. להכיר תודה, ולתת לעצמנו ולסוסים להנות מתהליך למידה מתגמל, ותוך כדי לגלות סוס פרוותי משגע שבוחר לבוא בהתלהבות מרצונו לצלוח איתנו יחד את האתגר שלפנינו.

אם אתם רוצים ללמוד עוד על סוסים מזווית קצת אחרת, על התנהגות ותקשורת מבוססת חיזוקים חיוביים, אתם מוזמנים להצטרף לתכנית לימודים ייחודית בת  5 חודשים של מפגשים שבועיים שתתחיל בסוף אוקטובר הקרוב, בקבוצה קטנה, בשילוב תרגול ולמידה עצמאים בהנחייה ותמיכה.

הסוסים שחיים לצידי ואני ננחה את מרבית התכנים לצד מנחים נוספים שיצטרפו לאורך התכנית ויוסיפו כל אחד את נקודת המבט והדגשים שלו, כולם אנשים מיוחדים ומורים מדהימים מתחומי התמחות מגוונים מהארץ והעולם.

במהלך התכנית נסקור תכנים עדכניים ומרתקים מעולמות תוכן של אתיקה, אתולוגיה, מדעי המוח וההתנהגות, נלמד על המערכות הרגשיות ונפתח מיומנויות להתבוננות בהתנהגות וקריאת שפת גוף באופן משוחרר מתבניות מחשבתיות. נתרגל באופן מעמיק אימון עם קליקר, ומיומנויות אחרות בתקשורת אמפתית מבוססת חיזוקים.

נציץ החוצה מעבר לפרדיגמה ההתנהגותית ונעזר בתאוריות ותרגול של מוטיבציה פנימית, זרימה ומשחק בכדי להרחיב את התקשורת והקשר שלנו עם הסוסים, לבנות תהליכי למידה מתגמלים, לשחרר את המושכות והלחץ ולמצוא דו שיח וחיבור חוצה מינים וגבולות.

בכדי לשמוע עוד על התכנית, התכנים, והמנחים אפשר לקרוא עוד באתר.
או ליצור קשר ישירות
052-5111495

ענת שלו

מחשבה אחת על “על זמן, תהליכי למידה והקשר בינהם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s